Oplysninger

Panda - Ønsket plakat


Portræt

navn: Panda
Andre navne: Giant panda, gigantisk panda, panda bjørn
Latin navn: Ailuropoda melanoleuca
klasse: Pattedyr
størrelse: 1,0 - 1,5 m
vægt: 60 - 140 kg
alder: 10 - 25 år
udseende: sort og hvid
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Bambus
spredning: Kina
oprindelig oprindelse: Centralasien
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: Subtropiske skove
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: 4 - 8 år
parringssæsonen: Marts - maj
drægtighed: 80-120 dage
kuldstørrelse: 1 - 3 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om pandaen

  • Pandaer spiser mellem 10 og 15 kg bambus hver dag.
  • Det er næsten umuligt at avle pandaer. I fangenskab lykkes en succesrig graviditet sjældent, fordi pandaer er ensomme og kun 72 timer om året.
  • Når en pandamor føder mere end en panda, vælger hun den stærkere baby og lader den anden dø. Pandas rejser kun et "barn".
  • I Kina anslås antallet af pandas, der stadig er gratis, til 1800.
  • På trods af deres vidunderlige udseende er pandaer gode klatrere takket være deres kløer.
  • Nyfødte pandebabyer (ca. 150 g i vægt) fødes blinde, nøgne og uden tænder. Deres typiske sort-hvide farve får de kun med vækst af pelsen.
  • Forfædrene til pandabjørnen var oprindeligt kødædende. Konverteringen til vegetabilske fødevarer er ikke så længe siden, hvorfor pandaen stadig har et typisk kødædende tarm. Af denne grund kan bambus kun bruges utilstrækkeligt, hvilket kræver et højt fødeindtag.
  • Det største problem i bevarelsen af ​​pandaer er de separate levesteder. Individuelle pandaer er adskilt af menneskelige bosættelser eller dyrkbar jord, der favoriserer innavl. Derimod jagtes næppe pandaen. Indfangning eller drab af pandaer er strafbare i Kina.
  • Den kinesiske stat donerer pandaer til zoologiske haver for høje sekssifrede summer.