Oplysninger

Den røde panda - profil


Portræt

navnBillede: Rød panda
Andre navne: Lille panda, kattebjørn, ildrev
Latin navn: Ailurus fugens
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 60 cm (hoved-skroglængde)
vægt: 3 - 6 kg
alder: 6 - 15 år
udseende: rød pels på ryggen, sort pels på brystet og maven
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: hovedsagelig planteædende (planteeteren)
mad: Bambus, bær, frugt, fugleæg, insekter
spredning: Nepal, Myanmar, Indien
oprindelig oprindelse: Asien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Tropisk regnskov, bjergskove
naturlige fjender: Marten, Leopard
seksuel modenhed: omkring begyndelsen af ​​det tredje leveår
parringssæsonen: Januar - februar
drægtighed: 125 - 140 dage
kuldstørrelse: 1 - 4 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Røde Panda

  • Den røde panda eller Ailurus fugens er den eneste repræsentant for små pandaer og er også kendt under navnene ildrev, bjørnekat eller guldhund.
  • Det koloniserer kun nogle sydvestlige regioner i Kina og de østlige Himalaya fra Nepal til Myanmar.
  • Der bor han i højder mellem to tusinde og fire tusind meter i bjergskove og bambus tætvokset jungle.
  • Røde Panda foretrækker temperaturer op til 25 ° C. Hvis det bliver for varmt i middagssolen, vil det trække sig tilbage i kølige klippehuler eller sove udstrakt i trætoppene.
  • Den røde panda vejer ind i en skulderhøjde på højst 30 centimeter og vejer op til seks kg. Han har en kobberrød øverst, på brystet og mavesvart pels og en busket, gullig og utydelig stribet hale. Ansigtet har den karakteristiske hvide tegning.
  • Som et overvejende skumring og natligt pattedyr forbliver den røde panda som regel et sted og forbliver i grenene af træerne det meste af tiden. Sjældent rejser røde pandaer i de tidlige morgentimer.
  • Røde pandaer lever grundlæggende som ensomme, men kan også gå sammen om at danne små familieforeninger.
  • For at forsvare sit territoriale krav mod conspecifics, skærer den røde panda regelmæssigt ikke kun grenene, men også jorden og distribuerer en duftudskillelse, der stærkt minder om duften af ​​moskus.
  • Han skylder sit navn, der er vidt brugt i tysktalende lande, til havkat, som han renser meget efter en lur ved at slikke hele pelsen som en kat.
  • Den røde panda er et rovdyr, der hovedsageligt lever af bambus, men også på jagt efter små gnavere, fugle og deres æg og store insekter. Derudover tjener frugter, bær, agern, græsser og rødder som vigtige fødevarekilder.
  • Mange røde pandaer falder bytte for martens og sne-leoparder.
  • I tilfælde af fare trækker den røde panda sig tilbage i spalter eller på et træ. Hvis han bliver angrebet på jorden, står han på bagbenene og forsvarer sig med kval, hvilket kan forårsage alvorlig skade på deres forfølger af de skarpe kløer undertiden.
  • Parringssæsonen for de røde pandaer strækker sig fra januar til februar. Parringen finder sted først, når hannen er bidt i hunnens hals.
  • Efter en drægtighedsperiode på 130 dage i gennemsnit føder kvinden en enkelt eller flere blinde hvalpe i et indlejret polstret indlejret hulrum. Disse ammes af moderen i fem måneder.
  • I naturen er forventet levealder for Røde Panda omkring ti år, men fangenskabelige prøver kan leve op til femten år.