Oplysninger

Sjakalen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Sjakal
Latin navn: Canis adustus (stribet sjakal), Canis aureus (gylden sjakal), Canis mesomelas (sortrygget sjakal)
klasse: Pattedyr
størrelse: 70 - 120 cm
vægt: 5 - 10 kg
alder: 6 - 12 år
udseende: Frakkefarve er artsafhængig
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Carrion, frugter, små gnavere, fugle
spredning: Asien, Afrika, Europa
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: afhængigt af arten
naturlige fjender: Lynx, leopard, rovfugle
seksuel modenhed: i det andet leveår
parringssæsonen: September - oktober
drægtighed: 60 - 70 dage
kuldstørrelse: 1 - 5 unger
social adfærd: Familieforening / Loner
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om sjakalen

  • Sjakaler beskriver en gruppe af fire arter ulvelignende vilde hunde, der bor i store dele af Asien, Afrika og Sydøstlige Europa.
  • Den gyldne sjakal eller Canis aureus er den eneste art, der er hjemmehørende i Europa. Desuden tilhører den sortryggede sjakal, den stribede sjakal og den abyssinske sjakal eller den etiopiske ulv denne gruppe hunde.
  • Den gyldne sjakal forekommer i Grækenland, Rumænien, Bulgarien og Tyrkiet såvel som i Dalmatien, Lille Asien og Indien såvel som i det nordøstlige Afrika. I de senere årtier er den gyldne sjakal gradvist trængt ind i områder, hvor den tidligere ikke havde bopæl. Der findes således få dyr i dag i dele af Ungarn, i det nordlige Italien og endda i Schweiz og i det østlige Østrig.
  • Sjakaler foretrækker åbne græsarealer og stepper såvel som tyndt vegeterede savanner og stenede områder. De undgår generelt tæt skov og ses ofte i nærheden af ​​menneskelige bosættelser.
  • Afhængigt af arten var skakerne lidt forskellige i størrelse og pelsfarve.
  • Den sortryggede sjakal tiltrækker opmærksomhed med sin frakke, som i modsætning til resten af ​​pelsen er meget mørkere på ryggen, som den skylder sit navn.
  • Den stribede sjakal er en fyldig krop og har en grå pelskjole med brede mørke striber og en lys hale spids.
  • Den gyldne sjakal skylder sit navn på sin gylden gule pelsfarve, hvor farven viser stærke regionale forskelle. Guldsjakaler, der bor i bjergagtige regioner, er mere grå i farve, mens de afrikanske prøver ændrer deres pelsfarve fra en gulbrun til en intens gylden gul med årstidene.
  • Den gyldne sjakal når en skulderhøjde på cirka en halv meter, en samlet længde på op til 120 centimeter og en maksimal vægt på ti kg.
  • Sjakaler er ekstremt sociale og sociale dyr, der lever sammen i nære familieforeninger eller i par.
  • De er lokaliserede og forbliver udelukkende på deres område, der er markeret med spor af urin og kan strække sig afhængigt af regionen over et område på op til to kvadratkilometer. Sjakaler rejser lange afstande på deres raids.
  • Tvister om territoriale krav slutter sjældent i slag, fordi det som regel er tilstrækkelig med truende bevægelser til at uddrive indtrængende.
  • Conspecifics kommunikerer med hinanden med et rigt repertoire af klokke og skrog.
  • Sjakaler er rovdyr, der fanger små pattedyr, fugle, gnavere og krybdyr samt husdyr fra tid til anden såvel som æg, frugter, bær og planter.
  • Hanner og hunner lever sammen i et solidt ægteskab og parer sig efter den tørre sæson om efteråret.
  • Efter en drægtighedsperiode på ca. tres dage fødes kvinden i en beskyttet hule flere, i de første dage blinde hvalpe. Disse ammes udelukkende af moderen i flere uger og leveres derefter yderligere med fordøjet kød mad. I en alder af seks måneder er de uafhængige.
  • Vilde sjakals levealder er omkring seks år, og dyr, der lever i menneskelig forvaring, kan leve op til fjorten år.