Valgfri

Den sibirske tiger - ønsket plakat


Portræt

navn: Siberian tiger
Andre navne: Amurtiger
Latin navn: Panthera tigris altaica
klasse: Pattedyr
størrelse: 1,8 - 2,8 m
vægt: 100 - 300 kg
alder: 15 - 20 år
udseende: rødbrun pels med sort stribemønster, hvid kropsside
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Elg, hjort, hjort, vildsvin, vild ged
spredning: Rusland, Kina og Korea
oprindelig oprindelse: Rusland
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: foretrækker tæt løvfrugt og nåletræ
naturlige fjender: nej
seksuel modenhed: fra fjerde til femte leveår
parringssæsonen: året rundt
drægtighed: 95 - 110 dage
kuldstørrelse: 3 - 7 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den sibirske tiger

  • Den sibirske tiger eller Panthera tigris altaica beskriver verdens største repræsentant for store katte og lever som en underart af tigeren i nogle regioner i Rusland, Kina og Korea.
  • Oprindeligt var den sibirske tiger udbredt i Rusland og dele af Asien og koloniserede løvfrugt og barskove i lavlandet og i bjergrige områder mellem Baikal-søen og Sakhalin.
  • I begyndelsen af ​​det 20. århundrede begyndte lagrene at falde så kraftigt, at der i 1930'erne kun var halvtreds mere vilde prøver. Kun gennem de strengeste beskyttelsesforanstaltninger kunne arten beskyttes mod udryddelse. I dag anslås bestandene til et par hundrede dyr, men den sibirske tiger er stadig opført som en meget truet art.
  • Længden af ​​hovedet på den sibirske tiger kan være over to meter, skønt dyr med en længde på næsten tre meter allerede er blevet set. Hannerne er markant tungere end hunnerne med en vægt på op til trehundrede kg.
  • Frakken af ​​den sibirske tiger er lidt lysere end den fra andre underarter. Det forekommer hvidt på siden af ​​maven, brystet, halsen og halen.I modsætning til andre tigre er striberne ikke sorte, men snarere grå.
  • Den sibirske tiger er meget godt tilpasset de kolde klimatiske forhold i sit liv takket være dens tætte og lange pels og lag af fedt adskillige centimeter tykke under huden.
  • Han er en hovedsagelig natlig enevænder, der jager på et område på op til tusind kvadratkilometer. Områderne for hunner og mænd kan overlappe hinanden.
  • Den sibirske tiger skal spise omkring ti kg kød pr. Dag. Han jager hovedsageligt vildsvin, hjorte og forskellige hjorte, men jager også efter gaupe eller elg. Byttet overvældes bagfra, skubbes til jorden og dræbes med en målrettet bid i halsen.
  • Kun i parringssæsonen mødes mænd og kvinder hinanden. Avlssæsonen er dybest set sæsonbestemt, men hunnerne er parate til kun at parre sig et par dage om året.
  • For at tiltrække en han efterlader et kvindeligt ridsemærke eller urinmærker på træerne.
  • Parringen finder sted flere gange, mænd og kvinder forbliver sammen i flere dage, før de går deres egen vej igen.
  • Efter en drægtighedsperiode på ca. 110 dage føder kvinden mellem to og syv blinde unge, der tilbringer de første to måneder af deres liv i at gemme sig og derefter langsomt begynder at spise kødelig mad. Fra seksårsalderen ledsager de moren i jakten, men forbliver derefter i deres pleje i cirka tre år, før de endelig forlader hende.
  • Den sibiriske tigers levealder er maksimalt tyve år.