Andre

Serval - profilen


Portræt

navn: Serval
Andre navne: /
Latin navn: Leptailurus serval
klasse: Pattedyr
størrelse: 60 - 90 cm
vægt: 6 - 18 kg
alder: 10 - 20 år
udseende: sort plettet på gylden frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Amfibier, insekter, slanger, fugle
spredning: Afrika
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: Savannah, vådområder, græsarealer
naturlige fjender: Leopard
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: ?
drægtighed: 75 dage
kuldstørrelse: 2 - 5 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Serval

  • Serval eller Leptailurus serval beskriver en vildkat, der er hjemmehørende i store dele af Afrika, fra Senegal til Sydafrika. I Nordafrika er Serval med undtagelse af isolerede prøver, der allerede er udryddet.
  • Han beboer græsarealer, hvor han finder nok vand. Derfor findes den hverken i semi-ørkener eller i ørkenområder, men lever i savanner, vådområder og sparsomme skove.
  • Servalen falder gennem en i den grundlæggende farve gulbrun, med sort plettet pels på. Afhængig af distributionsområdet og underarten kan Serval imidlertid have forskellige farvevarianter, der spænder fra grå til en ensartet sort. Pletterne varierer også fra dyr til dyr og kan være mindre eller større i størrelse.
  • Figuren i servalen er kendetegnet ved en slank krop, der kan være op til en meter lang, såvel som lange tynde lemmer og en lille kranium med slående store ører.
  • Servaler er både dag og nat aktive, afhængigt af spredningsområdet og populationen af ​​andre dyr.
  • Hvert dyr har sit eget duftmærkede område, hvor områderne for de enkelte servaler overlapper hinanden.
  • Serval er en højt specialiseret jæger, der lokker sit bytte primært i vegetation med høj græs.
  • Hans fødekilder inkluderer fugle og små pattedyr såvel som krybdyr som slanger eller firben, insekter og padder.
  • Serval er en fremragende jumper, der selektivt kan fange fugle i flugt fra luften.
  • De ensomme liv Servaler mødes grundlæggende kun til parring. Mænd og kvinder får kortvarig, normalt kun et par dages parforbindelser.
  • Efter en drægtighedsperiode på ca. 75 dage fødes op til fire oprindeligt blinde unger, der begynder at spise fast mad i en alder af kun en måned. Efter et halvt år ledsager de deres mor i jakten, med et år er de vokset fuldt ud og forlader deres pleje og territorium.
  • Servals maksimale levealder er omkring ti i naturen og endda tyve i fangenskab.