Generelt

Sovesalen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Dormouse
Latin navn: Gliss gliss
klasse: Pattedyr
størrelse: 20-30 cm
vægt: 70 - 100 g
alder: 6 - 9 år
udseende: grå frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Træfrugter (inkl. Agern og bøgnødder), insekter
spredning: Centrale og sydlige Europa
oprindelig oprindelse: Europa
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Skove
naturlige fjender: Ræve, marten, rovfugle
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Maj - juni
drægtighed: cirka 30 dage
kuldstørrelse: 3 - 12 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kollegiet

  • Sovesalen er en gnaver, der hører til familien af ​​slægten Bilche og minder stærkt om egnen og det grå egern ved dens krop.
  • Dormouse har et muselignende hoved og bagagerum og en busket lang hale. Fra næsen til spidsen af ​​halen kan voksne dyr nå en kropslængde på op til 30 centimeter. De vejer gennemsnitligt hundrede gram.
  • Sovesalen med pels er grå, maven og den nederste hale er meget lysere, ofte næsten hvidfarvet. Spidsen på halen og ringe rundt om øjnene er mørkegrå og sidder på næsens lange, taktile hår.
  • Sovesalen skylder sit navn på det faktum, at det holder en dvaletilstand, der varer mindst syv måneder.
  • Sovesal er hjemmehørende i store dele af det centrale og sydlige kontinentale Europa, men findes også i Nordafrika. Da de kun er i varmere regioner, findes de hverken i Skandinavien eller på de britiske øer.
  • De foretrækker levesteder i skove og haver, hvor de finder gode skjulesteder i træhuler eller fuglehuse. Ofte sover sover om dagen også i haven skure, tag nicher og forladte lofter.
  • Som natlige dyr sovesale går fra begyndelsen af ​​skumringen foder. Som omnivorer lever dormouse af nødder, frø og frø med højt fedtindhold, men også på frugt, knopper, svampe og bark. Lejlighedsvis supplerer fugleæg, insekter eller endda små fugle deres kost.
  • Da de forårsager stor skade i frugtplantager om sommeren, jages de af mennesker intenst. Mange dyr bliver også offer for naturlige rovdyr som katte, martens og andre rovdyr, men også rovfugle og ugler.
  • I løbet af de nattlige forays bevæger de sig sjældent fra deres soveplads mere end hundrede meter som meget loyale over for stedet.
  • Efter afslutningen af ​​den lange dvaletilstand i maj begynder parringssæsonen, hvor reproduktionen afhænger af, om hannerne har fundet om sommeren før tilstrækkelig mad og er frugtbare. Dette vises ved deres klart forstørrede testikler.
  • Efter en maksimal drægtighedsperiode på fem uger føder kvinden op til seks blinde og nøgne unge i et redenhul blødt polstret med moser og græs. Disse forlader reden i en alder af cirka to måneder.
  • For at overleve den første vinter skal de unge spise mindst 70 gram i den første sommer af deres liv.
  • Allerede efter den første dvaletilstand er unge sovesal seksuelt modne.
  • Sovesal har en gennemsnitlig forventet levealder på seks til ni år.