Valgfri

The Golden Eagle - Ønsket plakat


Portræt

navn: Guldørn
Latin navn: Aquila chrysaetos
klasse: Fugle
størrelse: 70 - 100 cm
vægt: 3000 - 7000 g
alder: 15 - 25 år
udseende: mørkebrunt fjerdragt
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Hare, groundhog, rådyr
spredning: Nordamerika, Eurasien, Nordafrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: åbent terræn til jagt, høje træer / bjerge til avl
naturlige fjender: nej
seksuel modenhed: fra femårsalderen
parringssæsonen: Januar - februar
avl sæson: 40 - 45 dage
kobling størrelse: 1 - 3 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den gyldne ørn

  • Den gyldne ørn eller Aquila chrysaetos beskriver en rovfugl, der regnes blandt den høge-lignende.
  • Det er hjemmehørende i store dele af Asien, Europa og Nordamerika, hvor det hovedsageligt findes i bjergområder.
  • I Europa var den gyldne ørn udbredt i fortiden. Gennem intens jagt og jagt kan han i dag næsten kun opdages i de høje bjerge over trægrænsen.
  • I dag er det kun omkring halvtreds ynglepar, der bor i hele den alpine region.
  • Den gyldne ørn kan nå en højde på cirka en meter og et vingespænde på næsten to og en halv meter.
  • Kvindelige gyldne ørne bringer en vægt på op til syv kg på skalaerne, hannerne er omkring fire og et halvt kg meget lettere og lidt mindre.
  • På trods af sin imponerende størrelse ser den gyldne ørn lys og ekstremt elegant ud under flyvningen.
  • Fjerdragten af ​​den gyldne ørn vises i et intensivt medium til mørkebrunt og har en gylden gul farve i nakken. Øjnene er mørkebrune, den lange, nedbøjede næb er dog mørkegrå.
  • Den gyldne ørn har slående gule tæer, der er helt dækket med fjer som benene.
  • Gyldne ørne går sammen for at danne livslange og monogame par.
  • De hekker i stennicher eller højt oppe i træerne, hvor de skaber en rund, cirka en meter høj eyrie. Dette genkøbes med hver avlsæson og udvides konstant. Gamle klumper kan vokse op til to meter høje og brede.
  • Efter parfærdets parring og parring i januar lægger kvinden to æg i foråret og sjældent tre æg, som inkuberer det i cirka 44 dage.
  • Ved madmangel sker det ofte, at den ældste kylling dræber sine søskende.
  • De unge fugle flyves i en alder af omkring firs dage og forbliver efter at have forladt reden i flere måneder på deres forældres område.
  • Gyldne ørne fanger unge bukke og hjorte, lam og katte, marmotter og kaniner, afhængigt af deres levesteder. Om vinteren fodrer de hovedsageligt med gulerod.
  • Hans stærke tæer gør det muligt for den gyldne ørn at transportere op til femten kilo bytte.
  • Guldørnens forventede levetid er ca. 25 år, men dyr, der lever i menneskelig pleje, kan blive markant ældre.