Andre

The Stieglitz (Distelfink) - Ønsket plakat


Portræt

navn: Guldfinke
Andre navne: Tistelfink
Latin navn: Carduelis carduelis
klasse: Fugle
størrelse: 10 - 12 cm
vægt: ca. 15 g
alder: 2 - 5 år
udseende: rød ansigtsmaske, hvid til gullig mavefjerdragt, gule og sorte vingefjer
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Frø Æderen (granivor)
mad: Frø og andre af forskellige tistler
spredning: Europa, Nordafrika, Lille Asien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: åbent landskab med nærhed til frugtplantager eller skove
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: i slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: Marts - april
avl sæson: ca. 14 dage
kobling størrelse: 3 - 6 æg
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om guldfink

  • Guldfink eller Carduelis carduelis beskriver en fink, der er talt i Europa med undtagelse af Skandinavien og Island udbredt sangfugl.
  • Foruden Europa beboer guldfinken også store dele af Nordafrika, Sibirien og Asien. Gennem naturaliseringen befinder han sig nu også i Australien og New Zealand og i Sydamerika og på nogle øer i Stillehavet.
  • Han foretrækker åbne landskaber med højt træomslag på steder op til 1600 meter. Han føler sig især ved skovkanter, i frugtplantager, hegnlandskaber og i grønne og haver i landsbyer og byer.
  • Med en kropshøjde på cirka tolv centimeter er guldfinken omtrent lige så stor som den almindelige spurv og bringer mellem fjorten og nitten gram på vægten.
  • Han betragtes som den mindste repræsentant for finkerne.
  • Guldfink har et pragtfuldt fjerdragt med farverig farve og et næb, der er relativt langt og meget pigget for sin højde.
  • Hans klareste kendetegn er hans lys rød og sort / hvidfarvet hoved. De overvejende dybe sorte vinger viser et lysegult bånd. Ryggen og flankerne er lyse kanelbrune, maven er hvid.
  • Hans foretrukne mad, forskellige tistelfrø, bragte det fælles navn "Distelfink" til guldfink. Også frø af græs, urter og træer er blandt hans fødekilder.
  • Hann og kvinder slutter sig sammen for at danne livslange par. Fra april lægger hunnen op til seks hvide æg i et rede blødt polstret med tisteluld og inkuberer alene i cirka to uger. Hanen leverer mad til sin partner på dette tidspunkt.
  • Kyllingerne bliver pludselige efter yderligere to uger og går derefter uafhængigt af foder.
  • Før eksotiske fuglearter blev mere og mere populære som kæledyr i det 20. århundrede, var den farverige Stieglitz en elsket fugleinfugl.
  • I naturen når guldfinken et liv på cirka fem år. I fangenskab kan han imidlertid være dobbelt så gammel.