Generelt

Den lille ugle - ønsket plakat


Portræt

navn: Lille ugle
Andre navne: Ugle, ugle
Latin navn: Athena noctua
klasse: Fugle
størrelse: 18 - 22 cm
vægt: 180 - 250 g
alder: 10 - 15 år
udseende: lysebrun-hvid fjerdragt
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Kødædende
mad: Mus, insekter, orme, amfibier
spredning: Europa, Asien, Nordafrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dag og nat aktiv
levested: åbne, klare landskaber
naturlige fjender: Hawk, sparrowhawk, eagle ugle
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: ?
avl sæson: 24 - 28 dage
kobling størrelse: 2 - 6 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den lille ugle

  • Den lille ugle eller Athene noctua beskriver en ugleart, der er hjemmehørende i store dele af Europa, Asien og Nordafrika.
  • Den lille ugle er lille og holdbar. Den når en størrelse på cirka 20 centimeter og er mindre end en due. Vingespændet er mellem 55 og 60 centimeter.
  • Hunnene er lidt tungere end mænd på ca. 200 gram. Kønene er imidlertid ikke forskellige.
  • Den Lille Ugles fjerdragt er fyldt med mellembrun grundfarve og hvide pletter, som er større på den ventrale side end på bagsiden og ligner langsgående striber.
  • Den lille ugle besidder som alle ugler korte og stærke, fuldt fjerede ben og en kort og indad bøjet næb. Slående er hans lyse øjenbryn og gule øjne foret med sorte kanter.
  • Den lille ugle lever primært i dyrkede landskaber med høje træer. Så det findes hovedsageligt i frugtplantager, små gårde og enge med udbredte pil.
  • På grund af tilbagegangen hos små landmænd og rolige landsbyer er den lille ugle også meget sjældnere i dag.
  • Derfor er Lilleuglen opført i mange europæiske lande i dag som en truet art.
  • Små ugler lever ofte sammen i permanent rensdyr og betragtes som ekstremt brutalt sande fugle.
  • Den lille ugle bygger sit rede i piletræ, store frugttræer og i gamle bygninger, hvor den finder murhuller eller passende steder på loftet.
  • Fra slutningen af ​​april får de kvindelige yngle alene mellem to og seks æg. I løbet af denne tid forsynes den med mad af hannen.
  • Kyllingerne klækker ud efter ca. 28 dage og forbliver i reden i over en måned.
  • Selv efter at de har forladt reden, fodres ungene med mad i nogen tid.
  • Lille ugler lever hovedsageligt af større insekter, orme, padder, mus og små fugle. Som jægere kigger de deres bytte, før de flyver dem med en blitz og griber fra jorden.
  • Unge ugler falder efter at have forladt reden ofte spurvehauk, ørn og større rovfugle til offeret.
  • Den maksimale forventede levealder er omkring femten år.