Valgfri

Stenmarten - Ønsket plakat


Portræt

navn: Stenhave
Andre navne: Taghave, marten
Latin navn: Martes foina
klasse: Pattedyr
størrelse: 35 - 55 cm Hovedskroglængde
vægt: 1,1 til 2,1 kg
alder: 3 - 10 år
udseende: gråbrun frakke, busket hale
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Amfibier, bær, insekter, små pattedyr, fugle og deres æg
spredning: Europa, Centralasien
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: uspecifik
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Juni - august
drægtighed: 30 - 35 dage
kuldstørrelse: 3 - 5 dreng
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante ting om stenhave

  • Stenmarten, marten eller Martes foina beskriver et rovdyr, der er en af ​​hundearterne, der foretrækker at være i nærheden af ​​mennesker.
  • Stenmarten er hjemmehørende i store dele af Europa, men mangler i England. Han findes også i mange vestlige lande i Asien. I Europa betragtes det som den mest almindelige marteart.
  • Det er natligt og skjuler sig i løbet af dagen i spalter, under udhulede sten og i mindre hyppige bygninger som lader og haveskure, ligesom også på loft eller i garager. Han er ekstremt genert og derfor sjældent observeret.
  • Hvis han ikke bor i menneskelige bosættelser, findes han i stenet og tæt busket terræn.
  • Stenmarten er en omnivore, men foretrækker kødelig mad af alle slags. Den lever af fangede små pattedyr, insekter, amfibier og små fugle og deres æg. Derudover bruges bær og frugt også som fødevarekilder. Han finder ideelle levevilkår i haver gennem forladte hunde- og kattefoder, køkkenaffald, komposthauger og faldne frugter.
  • Lejlighedsvis invaderer stenmarten fjerkræhuse og opsætter ægte blodbad. Panikadfærden hos de skræmmede kyllinger eller ænder udløser ham dræbende instinkt, hvorfor han normalt dræber alle dyr, men kun et par spiser.
  • Han har en langstrakt, cirka en halv meter høj krop med busket hale og korte lemmer. Pelsen er farvet brunbrun, ved halsen er der en snehvid plet.
  • Efter parring i midtsommer følger den sovende, hvor den befrugtede ægcelle, selv om enistet, men ikke videreudviklet i flere måneder.
  • Først i den følgende sommer føder kvinden op til fem blinde og nøgne hvalpe, som ammes i cirka to måneder og derefter forlade plejen af ​​deres mor om efteråret.
  • Stenmarten betragtes som en skadedyr, der kan forårsage store skader i bygninger, hvor han har beliggende. Lugt- og støjforurening er betydelig ved martenangreb. Mange stenmartner kan også lide at trænge ind i motorrummet til parkerede biler og bide kabler og slanger der.
  • I det vilde når Steinmarder en maksimal alder på ti år.