Andre

The Tasmanian Devil - Ønsket plakat


Portræt

navn: Tasmanian djævel
Andre navne: Taske djævel
Latin navn: Sarcophilus harrisii
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 60 cm
vægt: 6 - 8 kg
alder: 3 - 10 år
udseende: sort frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Amfibier, insekter, fugle, mindre pattedyr og krybdyr
spredning: Tasmanien
oprindelig oprindelse: Australien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: uspecifik
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: fra det andet leveår
parringssæsonen: Marts - april
drægtighed: 30 dage
kuldstørrelse: 20 - 30 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den tasmanske djævel

  • Den tasmanske djævel eller baguels djævel er en pungdyr, der regnes til Raubbeutlers slægt. Han er tæt forbundet med posemartens og betragtes som den mest berømte i Tasmaniens levende pattedyr.
  • I Australien, hvor han tidligere også var hjemme, siges han at være blevet udryddet af aboriginerne i det 14. århundrede. Indtil tredive af forrige århundrede blev han jagtet intenst i Tasmanien og næsten døde ud. Siden hans beskyttelse er hans bestand kommet sig. En alvorlig trussel af sin art er imidlertid sygdommen DFTD, der er blevet offer for mange dyr siden 1990'erne.
  • Den tasmanske djævel skylder sit navn på sin sorte frakke med hvide markeringer på maven og bagdelen, hans aggressive opførsel og hans særegenhed ved at få røde ører og udvikle en ond stank, når han er i ophidselse. Selv hans høje skrig, mens han spiste, bragte ham tilknytning til djævelen.
  • Som en crepuskulær og natlig rovdyr ser den tasmanske djævel meget dårlig ud, men har en udtalt lugtesans og et fremragende øre.
  • Enkeltenes fangstplads kan have et areal på op til tyve kvadratkilometer.
  • Med sine robuste tænder har den Tasmaniske djævel de stærkeste tænder blandt alle pattedyr, der lever på Jorden. Han dræber ikke kun insekter, frøer, fugle, gnavere, wombats og krybdyr, men også husdyr og husdyr. Dog er det meste af hans mad sammensat af ære, som han spiser som sit bytte hurtigt og med alle hans knogler.
  • Ved at forbruge enhver våd, som de finder på deres stier, er de tasmanske djævler med til at rense Tasmanias natur. Blandt indbyggerne tolereres de hovedsageligt fordi de er succesrige musjægere.
  • Hunnene parrer sig i parringssæsonen i marts af flere dominerende hanner. Efter en drægtighedsperiode på cirka en måned fødes op til 50 drenge. Kun maksimalt fire drenge overlever kampen om en af ​​de fire patter af moren og forbliver derefter i deres taske i tre måneder, før de gradvist bliver uafhængige. Hvis ungerne overlever det første år, kan de blive op til ti år gamle.
  • Når to mænd kæmper mod hinanden, prøver de at skræmme hinanden med en lyd, der let forveksles med menneskelig nysen.