Valgfri

Egernens abe - Ønsket plakat


Portræt

navn: Egern abe
Andre navne: Egern abe
Latin navn: Saimiri sciureus
klasse: Pattedyr
størrelse: 25 - 35 cm
vægt: 750 - 1200 g
alder: grå-sort frakke, gul pels på lemmerne, hvid ansigtstegning
udseende: mørkegrå frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Fruiteater (frugivor) / Insectivore (insectivore)
mad: Blade, frugt, insekter
spredning: Mellemamerika, Sydamerika
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Sydamerika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Tropisk regnskov
naturlige fjender: Slanger
seksuel modenhed: i en alder af tre
parringssæsonen: September - oktober
Tragzeit / avlssæson: 150 - 170 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: gruppebygning
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om egernens abe

  • Egernens abe eller Saimiri sciureus er en af ​​capuchin-arterne i primater og er hjemmehørende i de tropiske regioner i Mellem- og Sydamerika.
  • Der bor de små egernaber med tæt træbevoksede områder. De tilbringer det meste af deres tid i mellemhøjden af ​​regnskovstræerne, og de bruger ikke meget tid på jorden eller i træetoppene.
  • Egernens abe skylder sit navn til den karakteristiske ansigtstegning med de hvide ringe rundt om øjnene, hvilket faktisk giver det udseendet som en kraniet kranium.
  • Ekorn-aber er også kendt som egern-aber på grund af deres lille størrelse. De når en samlet kropslængde på højst 35 centimeter og en vægt på op til 1200 gram, hvor mændene er meget større end hunnerne.
  • Med en længde på over fyrre centimeter er halen betydeligt længere end aberne i sig selv.Den fungerer som et vigtigt redskab til at klamre sig fast til grenene og svinge fra træ til træ med lethed.
  • Den halvlange og tæt pels ser mørkegrå til sort ud på hovedet og panden og hvid på nakken. De korte, spidse og hvide ører skiller sig tydeligt ud fra den mørke kranium. Ryg og hale forekommer i en let gul farve og er ofte prikkede, lemmerne er intenst orange.
  • Afhængig af pelsfarve er der i Sydamerika nogle underarter.
  • Egernens aber er daglige og lever af altetende af blade, frugter og forskellige insekter, der bor i træerne.
  • De går sammen i tæt gruppe foreninger, inden for hvilke der er et strengt hierarki.
  • Ekorn-aber kommunikerer med hinanden med squeaks, fløjter og kvitrer.
  • Hunnene føder en enkelt unger efter en drægtighedsperiode på 150 til 170 dage i gennemsnit. I en gruppe fødes alle ungerne på samme tid.
  • De små unge vejer kun hundrede gram ved fødslen og ammes udelukkende i seks måneder, før de også begynder at spise insekter og frugter.
  • For at blive anerkendt af andre medlemmer af gruppen gnider ekornæber deres pels med urin.
  • Mange egernabber falder bytte for rovfugle og slanger. Mennesket er imidlertid langt den vigtigste fjende. Både den stadig intensive krybskytteri og rydningen af ​​regnskove udgør en alvorlig trussel mod disse aber.
  • Tidligere blev mange prøver fanget og opbevaret som laboratoriedyr. Denne praksis er imidlertid faldet markant i de senere år.
  • I deres hjemlande holdes de også som kæledyr, fordi de er meget nysgerrige og hurtigt bliver tillidsfulde.
  • I naturen når egernaber en maksimal alder på tyve år.