I detaljer

Ørnenugle - profil


Portræt

navn: Eagle ugle
Latin navn: Bubo bubo
klasse: Fugle
størrelse: 50 - 70 cm
vægt: 1,5 - 4,0 kg
alder: 15 - 20 år
udseende: lysebrun, hvid, sort
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Kanin, mus, pindsvin, rotte
spredning: Asien, Europa, Nordafrika
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: aktiv om natten og i mørke
levested: fortrinsvis højere lag
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: fra det andet leveår
parringssæsonen: Februar - april
avl sæson: 35 - 38 dage
kobling størrelse: 2 - 6 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om ørnuglen

  • Ørnenuglen er en rovfugl og beskriver sin egen slægt i uglefamilien som den største repræsentant han anvender. I Europa tjente hans imponerende størrelse epitheten "Natens konge".
  • Uhus er hjemmehørende i nogle lande i Europa, Asien og Nordafrika, med antallet af avlspar adskiller sig fra land til land.
  • Uhus når en vingespænding på op til 170 centimeter og en højde på op til 70 centimeter, hvorved hunnerne er betydeligt større og tungere end hannerne. Kvindelige ursus er derfor næsten lige så store som nogle arter af ørne.
  • Inden for de tre slægter i Uhus skelnes der mellem flere underarter. Fælles for alle Uhus er de iøjnefaldende, ligesom øre-udseende tuber af fjer og de lyse flammende gule øjne.
  • Det europæiske Uhus fjerdragt vises i forskellige rødlige nuancer af brunt og er stribet mørkebrunt, hvorved ryggen er klart mørkere end maven.
  • Uhus er hovedsageligt natligt, kun i yngletiden jager de også i løbet af dagen for at give drengene tilstrækkelig mad.
  • Når natten falder, sidder ørnuglen ubemærket og perfekt kamufleret af sin fjerdragt på grene, og venter på at overraske sit offer og gribe ham med sine store hænder.
  • Uhus er strengt monogame fugle, der indgår et langvarigt, ofte livslangt forhold til en partner, når de først er fundet.
  • De hekker i stenbrud og klipper, i nogle områder fjerntliggende steder på jorden, men kan også lide at overtage forladte rovfugle. Disse udvider hanner og hunner i samarbejde med løv og fjerdragt af deres bytte.
  • Ørnen skylder hovedsageligt små pattedyr, såsom kaniner, rotter, egern eller pindsvin, men kan lejlighedsvis nemt fange en fawn. Selv mindre fugle såsom ugler, krager eller grå hegre, sjældent endda rype tjener ham som en kilde til mad.
  • Som en meget placeringsbundet fugl lever og ørnuglen primært i skovklædte områder nær store vandmasser og inden for en radius på højst 150 kvadratkilometer.
  • Ørnen blev tidligere betragtet som et symbol på at ødelægge og som jagt skadedyr. Den intense forfølgelse af mennesker gjorde ørneglen i Centraleuropa til en meget truet art, der næsten ville være slukket. I adskillige årtier er bestanden langsomt ved at komme sig, da avlede par frigives til den vilde race med succes i naturen.
  • Som en meget følsom fugl for ydre påvirkninger overvåges mange af dens hekkepladser i Europa nu af biologer for at sikre overlevelsen af ​​dens arter.
  • Ørnuglen har en gennemsnitlig forventet levealder på cirka tyve år, men kan blive markant ældre i fangenskab. Han har ingen naturlige rovdyr, så mennesket er stadig den største trussel mod sin art. Mange ørnegler dør, når de kommer i kontakt med trafik eller kraftledninger.