Oplysninger

Vaskebjørnen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Vaskebjørn
Andre navneFotos: Nordamerikansk vaskebjørn
Latin navn: Procyon lotor
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 60 cm
vægt: 4 - 8 kg
alder: 8 - 10 år
udseende: sort-hvid-brun frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Insekter, padder, orme, nødder, fugleæg
spredning: Nordamerika, Centraleuropa, Japan
oprindelig oprindelse: Nordamerika
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Skov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Februar - marts
drægtighed: 65 dage
kuldstørrelse: 2 - 5 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om vaskebjørnen

  • Vaskebjørne beskriver deres egne arter i småbjørnene og er oprindeligt fra Amerika.
  • De er tæt knyttet til pandas og coatis.
  • Inden for denne slægt er der i alt tre arter af vaskebjørne. Den nordamerikanske vaskebjørn lever i dag ikke kun i regionen mellem Panama og Canada, men også i Europa. I Sydamerika er krabbe-vaskebjørnen oprindeligt, kun i Mexico findes Cozumel-vaskebjørnen. Derudover skelnes adskillige underarter, hvis navn stammer fra øerne, hvor de bor.
  • De enkelte arter adskiller sig kun lidt i udseendet. Alle vaskebjørne deler den mellembrune pels, den stribede hale og den slående øjenmaske med den sorte tegning. De når med halekroppens længder på maksimalt 90 centimeter og vejer mellem otte og elleve kilogram. Hannerne er normalt lidt større end hunnerne.
  • I tredive af forrige århundrede blev to par nordamerikanske vaskebjørge frigivet i frihed i Tyskland, som steg hurtigt på kort tid. I løbet af årtier spredte de sig over hele Europa. I dag alene i Tyskland bor en anslået halv million vaskebjørne i skoven.
  • Vaskebjørne er natlige og rovdyr, der lever hovedsageligt af små hvirveldyr, men også hvirvelløse dyr, firben, gnavere, fugleæg og planter. Deres navn skyldes deres særegenhed ved at fange en stor del af deres byttedyr, såsom små fisk, frøer eller krabber med deres poter fra floder og vandløb, hvilket giver indtryk af, som om de vasker dem.
  • De kan lide at bo i nærheden af ​​menneskelige bosættelser og gå i skraldespande og grønne områder på jagt efter mad.
  • Vaskebjørne foretrækker at leve i skoven og kan lide at holde sig til træer som fremragende klatrere.
  • Som meget sociale væsener synes kvindelige vaskebjørne at deltage i grupper, han lever i deres egne territorier, men de deler med andre mandlige conspecifics uden at forårsage sammenstød.
  • I løbet af dagen trækker de små bjørne sig tilbage og sover på skjulsteder, der hovedsagelig findes i træhulrum.
  • Raccoons plages i stigende grad i Centraleuropa, når de invaderer haver og ødelægger senge og terrasser. Mange vaskebjørne finder også vej ind i huse gennem åbne døre eller katteflapper, hvor de foretrækker at bruge lofter som sovende og kaste skjulsteder og forurene dem med deres ekskrementer.
  • I de vilde vaskebjørne har en gennemsnitlig levealder på ti år, men kan være dobbelt så gammel i fangenskab.
  • Den største fare er ikke fra deres eneste rovdyr, ørnuglen, men fra trafikken, fordi mange vaskebjørne køres af biler om natten.