I detaljer

Flaskeose - Ønsket plakat


Portræt

navn: Flaske-delfin
Andre navne: Flaske-delfin, delfin
Latin navn: Tursiops truncatus
klasse: Pattedyr
størrelse: 2 - 4 m
vægt: 150 - 400 kg
alder: 20 - 35 år
udseende: mørkegrå hud
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: overvejende fisker (piscivor)
mad: Fisk, krill, blæksprutte, krebsdyr
spredning: Atlantic, Pacific, Indic
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Hav, hav
naturlige fjender: Haj
seksuel modenhedomkring ti år gammel
parringssæsonen: Marts - maj
drægtighed: 12 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om marsvin

  • Flaske-delfiner beskriver deres egen slægt inden for delfinerne. Flaske-delfinen eller Tursiops truncatus betragtes som den mest berømte af alle delfiner og er distribueret over hele verden.
  • Flaske-delfinen findes i Atlanterhavet, Stillehavet og de indiske hav samt i Nordsøen og Middelhavet. Det foretrækker områder i det tropiske klima, er i dag af de stigende vandtemperaturer, men også i moderat zoner langt almindeligt. Han kan lide at bo tæt på kyster såvel som i laguner og bugter.
  • Afhængig af distributionsområdet er der forskellige manifestationer af flaske-delfinen. Dog forekommer det også, at prøver fra den samme delfinskole adskiller sig meget i størrelse, farve og fysik.
  • Grundlæggende sondres der mellem to hovedformer. Dyr i kystformen, som altid ligger tæt på kystlinjen, er generelt meget mindre end de i den såkaldte højhavsform.
  • Flaske-delfiner er af massiv og meget stærk statur og har en slående rund pande og en lang snute, der synes at være opvejet af et betydeligt knæk.
  • Huden er mørkegrå på ryggen, klart lysere farvet på ventral side.
  • Habitatets vandtemperatur bestemmer marsvinernes størrelse. Jo koldere vandet, jo større er dyrene. Derudover kan flaske-delfiner genkendes af deres mørkere og halvmåneformede rygfinne sammenlignet med resten af ​​kroppen.
  • Flaske-delfinen betragtes som et meget socialt og meget intelligent dyr. Videnskabelige undersøgelser har vist, at denne delfin kan genkende sig som aberne i deres spejlbillede.
  • Han er aktiv, nysgerrig og legesyg, viser sig ofte på vandoverfladen og kan lide at bo tæt på mennesker. Især ensomme mænd bliver ofte længe et sted og søger kontakt med mennesker.
  • De fleste flaske-delfiner går sammen om at danne familiegrupper, de såkaldte skoler, som i sjældne tilfælde endda udgør flere hundrede dyr. Inden for skolerne er der et stramt socialt stof, der er kendetegnet ved gensidig støtte og forsvar.
  • Afhængigt af deres distributionsområde udvikler skoler forskellige, meget sofistikerede og kreative jagtteknikker. Flaske-delfiner fanger fisk, krebs, krill eller blæksprutte, afhængigt af fødevareforsyningen.
  • Parringssæsonen strækker sig fra marts til maj. Efter en drægtighedsperiode på ca. et år føder kvinden en kalv, der allerede er seksti til hundrede centimeter lang. Det ammes i atten måneder, men forbliver i morens pleje i næsten tre år.
  • Selv om bottlenose-delfinen ikke betragtes som en truet art, er mange delfiner et offer for fiskeri, fordi de pålægger sig selv i de store garn og dør. Derudover er jagt på delfiner målrettet i Japan, da de betragtes af fiskere som fødevarekonkurrencer.
  • I Laguna, en brasiliansk kystby, understøtter delfiner imidlertid de lokale fiskere ved at køre fisken ind i deres redskaber.
  • Den gennemsnitlige forventede levealder for flaske-delfiner er omkring tredive år i naturen.