I detaljer

The Water Buffalo - Ønsket plakat


Portræt

navn: Vandbøffel
Andre navne: Arni, flodbøffel
Latin navn: Bubalus arnee
klasse: Pattedyr
størrelse: 2 - 3 m
vægt: 400 - 1200 kg
alder: 15 - 25 år
udseende: brun, grå eller sort pels
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Vand og sumpplanter
spredning: Asien
oprindelig oprindelse: Indien og Kina
Sleep-vågne rytme: dagslys og skumring aktiv
levested: Vådområder, floder, søer, vådområder
naturlige fjender: Krokodille, leopard, tiger, waran
seksuel modenhed: mellem tre og seks år
parringssæsonen: muligt hele året rundt
drægtighed: ca. 330 - 335 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: Hjordyr eller ensomme
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om vandbøfflen


  • Vandbøfflen eller Bubalus arnee beskriver en type kvæg inden for den asiatiske bøffel, der er blevet tamlagt i mange lande og i dag er blevet sjælden i vild form.
  • Oprindeligt strækkede vandbøfflen sig fra den indiske halvø til Nordafrika og Kina.
  • Vilde bestande af lille størrelse er nu begrænset til Nepal og Indien, Sri Lanka, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Borneo og Burma, selvom genetiske materialer fra husbøflerne allerede er påviselige med disse vandbuffler.
  • Vandbøffler er fremragende svømmere og befolker forskellige landskaber, hvor de finder vand. De findes i sumpede områder og floder såvel som i store søer og kystområder. Lejlighedsvis invaderer de også risfelter og våde jungleområder.
  • Med en skulderhøjde på næsten to meter og en maksimal vægt på op til 1200 kg regnes vandbøflerne som verdens største repræsentant for de parede hovdyr. Voksne tyre kan nå en kropslængde på tre meter, hvor husdyr normalt er meget mindre end de vilde.
  • Den sparsomme korte frakke vises i en mørk skifergrå eller sort, i mange dyr er benene delvist farvet hvide. Slående er det hvide skilt ved halsen og de op til to meter lange horn, der stikker ud fra siderne bagpå og lidt opad.
  • Vandbøfler er som alle kvæg, der er sociale kvæg, der lever sammen i besætninger. En besætning består af omkring tyve dyr og ledes af en guide ko. De voksne tyre udvises fra de er to år gamle og lever som ensomme.
  • Om aftenen forlader vandbuffler vandet og går i foder. De spiser vand og sump planter, urter og græs.
  • Parring er normalt sæsonbestemt. Efter en drægtighedsperiode på ca. 330 dage føder køerne en kalv, som ammes i seks måneder.
  • På grund af deres størrelse har voksne vandbuffler få rovdyr. Imidlertid er unge og ældre eller svage prøver fanget af leoparder, tigre eller krokodiller.
  • Forventede levetid for vilde bøfler er omkring femogtyve år, husdyrs levetid endda godt over tredive år.
  • Domesteret vandbøffel bruges som belastningsdyr i Asien og er vigtige leverandører af mælk og kød.