Generelt

The Wren - Ønsket plakat


Portræt

navn: Wren
Andre navne: Snow King
Latin navn: Troglodytes troglodytes
klasse: Fugle
størrelse: op til 10 cm
vægt: 10g
alder: 3 - 5 år
udseende: brunlig fjerdragt
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Insectivore (insectivore)
mad: Myrer, fluer, edderkopper
spredning: Asien, Nordafrika, Nordamerika, Europa
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagslys og skumring aktiv
levested: Skove
naturlige fjender: Rovfugle, ræv, egern, martens
seksuel modenhed: Slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: April og juni
avl sæson: 14 - 18 dage
kobling størrelse: 4 - 8 æg
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om skruenøglerne

  • Wren er en af ​​de næsten halvfjerds arter af wrens over hele verden og betragtes som den tredje mindste fugl, der er hjemmehørende i Europa.
  • Han er hjemmehørende i næsten alle lande i verden. Afhængigt af distributionsområdet er der i Europa adskillige underarter, der er meget forskellige i udseende.
  • Wrens er almindeligt i Europas skove, parker og haver og betragtes som ikke truet. Bare i Tyskland anslås bestanden til over to millioner avlspar. Dog kan hårde vintre føre til et betydeligt fald i antallet.
  • Wrens foretrækker landskaber og naturhave med tilstrækkelige skjulesteder såsom hække, komposthauger og kratte og strømme banker med fritstående rhizomer.
  • Med en gennemsnitlig kropslængde på cirka ti centimeter når nøglen en maksimal vægt på kun ni til ti gram.
  • Han har korte vinger og bevæger sig derfor mindre flyvende end at hoppe på jorden. Ofte forvirres det af dets iøjnefaldende udseende af mennesker med buskede mus.
  • Hans fjerdragt ser rødbrun ud på oversiden, på mavesiden er det farvet i en lys centralbrun. På grund af de mørkere bølgede linjer på ryggen og på vingerne, er skiftenøglerne perfekt kamufleret i buskene.
  • På trods af sin lille størrelse producerer de mandlige wrens en overraskende højt vokal bestående af mere end hundrede forskellige lyde, som kan høres over afstande på op til en halv kilometer. Under sang ændrer Wren sin position flere gange ved at hoppe.
  • Sangen fra amerikanske, asiatiske og europæiske wrens adskiller sig meget i struktur og varighed.
  • Wrens er kun kødædende, der lever af arachnider, fluer, møl, myrer, insektæg og larver. Med den lille næb når den lille fugl byttedyr selv i de mindste revner.
  • Den mandlige skruenøgle bygger flere, sfæriske og detaljerede designede reden, hvorfra hans partner vælger en efter fængslet. Valgets rede slutter derefter hanen med blød mose, fjer og uld, før hunnen lægger mellem fem og otte æg i den og klekkes i cirka to uger. I løbet af denne tid er hun nødt til at tage sig af sig selv og derefter tage sig af opdræt af de unge fugle alene. Disse flages normalt efter ti til fjorten dage og går derefter sammen med hanen, mens kvinden forsyner den anden yngle.
  • Mange unge fugle falder bytte for huskatte, rotter, egern, martens og forskellige større fugle.
  • Den gennemsnitlige levealder for Wren er ca. fire år, få eksemplarer er op til syv år gamle.