Valgfri

The Zebra Finch - Ønsket plakat


Portræt

navn: Zebra Finch
Andre navne: Australian Zebra Finch, Timor Zebra Finch
Latin navn: Taeniopygia guttata
klasse: Fugle
størrelse: 10 - 11 cm
vægt: 8 - 10 g
alder: 5 - 10 år
udseenderød næb, sort og hvid stribet hals, orange kindplet
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: fortrinsvis frøespisere (granivor)
mad: Græsfrø, insektlarver, flyvende insekter
spredning: Australien og Sunda-øerne
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Australien
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: tørre og varme levesteder med nærhed til farvande
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed6 måneder
parringssæsonen: muligt hele året rundt
avl sæson: 12 - 16 dage
kobling størrelse: 4 - 6 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om zebrafink

  • Zebrafink eller taeniopygia guttata beskriver en fugleart inden i finkerne, som har været en populær prydfugl i mange lande siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede.
  • Han kommer oprindeligt fra Australien, hvor dens rækkevidde er begrænset til de nordlige, østlige og sydlige kystregioner. Derudover er zebrafinkene hjemmehørende i nogle af de mindre søerøer.
  • Zebrafink har sit tyske navn skyld i den karakteristiske tegning på hanens hals, der er kendetegnet ved fine sorte og hvide vandrette striber. Under er et sort bånd, gennem hvilket den stribede hals tydeligt adskiller sig fra den lys beige mave. Hunnene mangler zebra-tegningen og den markante orange-røde kindeplads hos hannerne.
  • Nebbet vises i en lys lys rød, benene og tæerne er farvet orange.
  • Zebrafinkene når en højde på ca. elleve centimeter og bringer ti gram på vægten.
  • Domestiserede zebrafinker er lidt større og markant tungere end de vilde bestande.
  • Vilde zebrafinker beboer kun tørt landskab og tolererer derfor ikke høj luftfugtighed. Du kan let overleve flere uger i varme, tørre sæsoner uden at drikke vand, da konsistensen af ​​blod og urin ændres med mangel på vand og beskytter fuglene mod dehydrering.
  • Ikke desto mindre kan zebrafinker bo i nærheden af ​​vandhuller, som de besøger for at bade og drikke.
  • De vigtigste fødekilder er græsfrø og flyvende insekter.
  • Parringen finder sted uafhængigt af sæsonen, zebrafink er altid brutale under gunstige forhold. Denne situation overføres også til buret. Det er kendt, at zebrafinker løbende lægger æg som fugle fugle og klækker dem med succes.
  • I naturen lægger hunnerne højst seks æg i reden, som normalt er bygget i en træhule, men kan også være frit på en gren.
  • Kyllingerne klekkes efter en yngletid på cirka to uger og forlader reden efter ca. tre uger mere. Om natten vender de imidlertid tilbage til reden i et stykke tid for at sove i fred.
  • Zebrafinker er i naturen ekstremt omgangsrige flokkefugle, som i det mindste skal holdes som kæledyr parvis.