Generelt

Den hvide stork - Ønsket plakat


Portræt

navn: Hvid stork
Latin navn: Ciconia ciconia
klasse: Fugle
størrelse: 80 - 110 cm
vægt: 2,3 - 4,5 kg
alder: 20 - 30 år
udseende: hvid fjerdragt, sort næb, rød næb, røde fødder
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Amfibier, fisk, krabber, små pattedyr, orme
spredning: Europa, Nordafrika, Mellemøsten
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: foretrækker åbne og fugtige landskaber
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring fire til fem år
parringssæsonen: Februar - marts
avl sæson: 30 - 32 dage
kobling størrelse: 2 - 6 æg
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den hvide stork

  • Den hvide stork eller Ciconia ciconia beskriver en fugleart inden for passagefugle, som findes overalt i Europa med undtagelse af Storbritannien og Skandinavien. I England i 2014 efter mere end seks hundrede år blev der imidlertid observeret et par stænger, der hekkede igen.
  • Han betragtes som en kulturel efterfølger, der bosætter sig i nærheden af ​​mennesket og i intensivt anvendte landbrugsområder. Der finder han de bedste levevilkår og en høj fødevareforsyning.
  • Den hvide stork er en vandrende fugl, der overvintrer i Afrika.
  • Mange hvide storke lever i våde grønne landskaber, der regelmæssigt oversvømmes. Damme og damme er også foretrukne levesteder.
  • I fugtige områder leder fuglene efter mad, der hovedsageligt består af orme, frøer, padder og rumpehuller, slanger og firben, fisk og krabber. Lejlighedsvis fanger de også mus og andre små pattedyr.
  • I deres vinterkvarter i Afrika kan hvide storke som buskebrande søge efter døde øgler, slanger, insekter og små pattedyr og fange græshopper og larver.
  • Den hvide storke når en højde på cirka en meter, hannerne er større og tungere end hunnerne. Hans vingespænde er over to meter, hans kropsvægt op til fire og et halvt kg.
  • Den hvide stork har et markant udseende på grund af det hvide fjerdragt, dybe sorte vinger og halespidser, lyse røde ben og rød lang næb.
  • Hanner og hunner går sammen i sæsonbestemte sæsoner og vender tilbage til deres yngleområde i begyndelsen af ​​parringssæsonen. Hannerne får den gamle eyrie og forbedrer den inden deres partner ankommer. Hvis en anden mand har gjort krav på eyrien, kommer det til hårde defensive kampe.
  • Efter parring i horst lægger kvinden sig fra marts op til seks æg, der begge inkorporeres skiftevis i ca. 30 dage af begge forældre.
  • Cirka to måneder efter udklækning forlader kyllingerne eyrien.
  • Hvide storke kan nå 25 år og mere. Naturlige rovdyr inkluderer martens og forskellige rovfugle, som lejlighedsvis fanger unge storke.