I detaljer

Sortfuglen - profil


Portræt

navn: Blackbird
Andre navne: Blackwing
Latin navn: Turdus merula
klasse: Fugle
størrelse: 15-30 cm
vægt: 60 - 140 g
alder: 2 - 6 år
udseende: sort (han), mørk brun (hun)
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Bær, snegle, edderkopper, orme
spredning: Asien, Afrika, Europa, Australien
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Europa
Sleep-vågne rytme: skumring aktiv
levested: Skov, eng
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Januar - marts
avl sæson: 10 - 20 dage
kobling størrelse: 2 - 5 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om mørfuglen

  • Sortfuglen hører til slægten af ​​trostvinkler og betragtes som en af ​​de mest kendte sangfuglearter i Europa.
  • Blackbirds findes ikke kun i Europa, men også i Asien og Nordafrika og gennem naturalisering i Australien, New Zealand og nogle øer i Atlanterhavet og Stillehavet. Afhængig af de klimatiske forhold i deres hjemland er sortfugle både vandrende og ikke-vandrende.
  • De beboer forskellige levesteder, såsom løvskov, parker, heder, enge, industriområder og haver. Da de hovedsageligt er på jorden, mens de fodres, foretrækker de landskaber, der giver tilstrækkelige skjulesteder i kratten.
  • Mens solfugle var ekstremt genert fugle for et par århundreder siden og levede hovedsageligt i skove, lever de i dag i stigende grad tæt på huse. De er også meget brugt i parker i større byer.
  • Blackbirds er blandt de mest populære havefugle på grund af hannernes unikke sang.
  • Som krævende altetende, spiser solfugle af både kødelige og urtefødevarer, ud over regnorme spiser de insekter i forskellige størrelser, snegle, biller, edderkopper, tusinder og andre hvirvelløse dyr. Sjældent fanger sortfugle små padder, slanger, kyllinger af andre fuglearter eller firben. Uden for yngletiden foder sortfugle hovedsageligt på forskellige modne bær med højt sukkerindhold. Om vinteren bruger de hovedsageligt vedbend og fuglefrø som fødekilder.
  • Sorte fugle er kendt for deres unikke foder. Dermed observerer de et bestemt sted i jorden med hovedet vippet og bevægeligt for at fange deres bytte med lynhurtige plukbevægelser af næb.
  • Allerede i foråret synges melodier og strofer i skove og haver af mændene, der sidder på udsatte steder på træer eller tagterrasser og forsvarer deres territorium med disse høje lyde, især ved daggry.
  • Inden for parrings- og avlssæsonen kæmper mænd og hunner med konspicifikationer ofte voldsomt hårdt for at kæmpe for området, som undertiden kan være dødeligt.
  • Sorte fugle når en kropslængde på op til tredive centimeter, hvor hanfuglene er lidt større end de kvindelige. Mens mændene har en dyb sort fjerdragt samt en lys gul eller orange næb og ringer rundt om øjnene, forekommer hunnerne brun til grå med et rødbrunt flekkebryst og et iøjnefaldende brunt næb. De unge fugle har lysebrune slag på hovedet, ryggen og vingerne for at være godt kamufleret på jorden.
  • Parringen finder sted om foråret, avlssæsonen begynder ofte i februar eller marts. Sorte fugle er overvejende monogame fugle, der lever i par og ofte forbliver sammen i flere år.
  • En yngle består sædvanligvis af fire eller fem kyllinger, der flædes ud efter kun en måned, men fodres af deres forældre i nogen tid efter at have forladt reden.