Andre

Muskraten - Ønsket plakat


Portræt

navn: Muskrat
Andre navne: Muskrat, Musk Rat, Vandkanin, Dværgbæver
Latin navn: Ondatra zibethicus
klasse: Pattedyr
størrelse: 25 - 35 cm
vægt: 1 - 1,5 kg
alder: normalt kun tre år
udseende: hovedsageligt sortbrun frakke
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: helst herbivore (herbivor)
mad: Vandplanter
spredning: Nordamerika, Europa, Asien
oprindelig oprindelse: Nordamerika
Sleep-vågne rytme: skumring og dagligt
levested: Bankområder med strømmende og stående farvande
naturlige fjender: Marten, ræv
seksuel modenhed: stadig i det første leveår
parringssæsonen: Juli - Semptember
drægtighed: cirka 30 dage
kuldstørrelse: 4 - 8 unger
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om muskraten

  • Muskrat eller Ondrata zibethicus beskriver en gnaverart inden for volderne, der oprindeligt var hjemmehørende i vådområderne i det nordlige USA og Canada og nu er udbredt gennem naturalisation i Asien og Europa.
  • Blandt griberne betragtes muskraten som den største repræsentant på verdensplan.
  • Muskraten er også kendt i den tysktalende verden som dværgbæver og moskusrotte.
  • Hun skylder sit navn moskusrotter, at mændene i parringssæsonen udskiller en lugtende moskus, der minder om moskus for at tiltrække kvinder.
  • Det velkendte navn muskrat henviser til den værdifulde frakke af denne vole-art, som er meget efterspurgt inden for pelsindustrien.
  • I det tidlige 20. århundrede ankom de første eksemplarer med jægere fra Nordamerika til Bøhmen, hvor de blev forladt og spredte sig hurtigt.
  • I dag betragtes muskraten i Europa som en skadedyr, fordi den skaber deres hulesystemer i kystområder og derved forårsager stor skade på dæmninger og diger.
  • Den når en kropslængde på cirka 35 centimeter og har en hale op til 25 inches lang og en squat, halsløs krop og kort hoved.
  • Den vandafvisende frakke kan være farvet sort, brun eller grå.
  • Muskraten med sine lukkelige øre- og næseåbninger og flydende børstehår på tæerne er perfekt tilpasset livet i vandet.
  • Muskraten beboer flodområder, vandløb og søer, hvor de skaber såkaldte bisamburgen, vidt udbredte systemer af huler og korridorer.
  • Om sommeren lever den af ​​akvatiske planter, om vinteren på rødder, krabber og snegle.
  • I foråret og sommermånederne bringer kvinden efter en drægtighedsperiode på en måned op til ni blinde hvalpe i verden, som er godt opdrættet i Bisamburgen.
  • Muskrats repræsenterer en vigtig fødekilde for Uhus, ræve, oter og andre rovdyr.
  • En af deres fjender er også manden, der jager muskraten for dens pels og målrettes som en skadedyr.
  • Levetiden for muskrat er højst tre år, hvorved den ikke dør af alderdom, men af ​​sult.
  • Dette skyldes, at deres tænder slides så meget i løbet af deres liv, at de næppe kan tygge efter to år og dermed ikke kan absorbere noget mad.