Andre

The Jackdaw - Ønsket plakat


Portræt

navn: Jackdaw
Latin navn: Corvus monedula
klasse: Fugle
størrelse: 30 - 40 cm
vægt: 170 - 300 g
alder: 10 - 20 år
udseende: sort fjerdragt
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Carrion, bælgplanter, insektlarver, snegle, orme
spredning: Asien, Europa, Nordafrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Parker, skove, græsgange, stepper
naturlige fjender: Fox, marten, hawk
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: Marts - april
avl sæson: 17 - 19 dage
kobling størrelse: 3 - 6 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om knægt

  • Jackdaw eller Corvus monedula beskriver et mellemstort medlem af corvidae, som er kendetegnet ved dets høje intelligens og et stort repertoire med karakteristiske lyde.
  • Knægten er hjemmehørende i Europa såvel som i Eurasia og Nordafrika.
  • Mange knægder, der bor i Skandinavien, migrerer om efteråret i store sværme til landene i Middelhavet, hvor deres vinterkvarter ligger.
  • Kæben er af fyldig fysik og når en kropslængde på højst 40 centimeter. Det har en næb usædvanligt hårdt over korvider og korte sorte ben.
  • Fjerdragt ser det samme ud på mænd og hunner og ser sort på halen, på vingerne, på panden og på ryggen, mens halsen, brystet og kinderne er farvet lysegrå. Når lyset falder, skinner fjerdet lidt blåligt.
  • De hvide øjne skiller sig tydeligt ud fra den mørke fjerdragt.
  • Knægten lever i skove, åbne kulturlandskaber og klipper samt i byer, landsbyer og parker med gamle høje træer. Det foretrækker lavere højder, men findes undertiden også i bjergene, såsom i Alperne.
  • Som en grotteopdrætter bygger knallen deres rede i væghullerne i gamle bygninger, i kirketårne, skorstene, bunkere og sprækker. Selv i forladte kaninhuse og avlshuler af hakkespetter finder kæmper egnede ynglepladser.
  • Da mange gamle bygninger i dag er renoveret, finder mange knægte ikke et reden. Som et resultat gives der kunstige reden muligheder i mange områder for at holde befolkningen stabil.
  • Knægte lever sammen i monogame par, som ofte holder fast ved en partner.
  • Efter fængslet i marts lægger kvinden adskillige blålige æg i en blødt polstret hul, hvorfra kyllingerne klækker ud efter cirka atten dage. Disse fødes som reden afføring af begge forældre i en måned.
  • Efter at have forladt reden, forbliver yngelerne i nærheden af ​​forældrene i flere uger.
  • Mange æg og kyllinger bliver offer for ræve, martens og rovfugle.
  • Knægte lever hovedsageligt af insekter, lamme, snegle, orme, frø, bær og frugt.
  • De kan leve op til tyve år i naturen og nå et liv på op til tredive år i fangenskab.