Oplysninger

Gashåndtaget - profil


Portræt

navn: Throttle
Andre navne: /
Latin navn: Turdidae
klasse: Fugle
størrelse: 10 - 30 cm
vægt: 40 - 150 g
alder: 5 - 10 år
udseende: afhængigt af arten
Seksuel dimorphism: afhængigt af arten
Ernæring typen: hovedsageligt insektiver (insektiv)
mad: Insekter, bær, regnorme, arachnider
spredning: over hele verden
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: afhængigt af arten
naturlige fjender: Skorpe, falke, spurvehauk, marten, ræv
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: Februar - august
avl sæson: 14 dage
kobling størrelse: 1 - 5 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om gashåndtaget

  • Thrushes eller Turdidae beskriver en familie af passerine fugle, der inkluderer omkring 150 arter, der er opdelt i flere slægter over hele verden.
  • Den almindelige sortfugle i Centraleuropa anses for at være den bedst kendte repræsentant for thrushes.
  • Andre velkendte europæiske trosters arter er Fieldfare, Redwing, Song Thrush og Mistle Thrush.
  • Afhængig af arten er trostene bosiddende fugle eller underarter, der tilbringer vinteren i varmere regioner.
  • Thrushes koloniserer mange levesteder på alle kontinenter og er primært jordboere. Nogle arter forbliver også hovedsageligt på træerne.
  • Afhængigt af arten når drosler kropsstørrelser på 10 til 30 centimeter.
  • I de fleste thrushes ligner hannens fjerdragt kvindens. Sortfuglen viser imidlertid en slående seksuel dimorfisme.
  • Afhængig af arten kan gassens fjerdragt forekomme i en række forskellige nuancer af brun og grå med sorte og farvede striber. I mange thrushes, inklusive Song Thrush, Mistle Thrush eller Red Thrush, er den ventrale side mærkbar plettet eller prikket.
  • Trasten lever af frø, bær og frugt, afhængigt af fødevareforsyningen, men spiser også dyrefoder i form af insekter, arachnider, orme eller snegle.
  • Nogle thrushes kan dygtigt trække regnorme ud af deres skjulesteder i jorden.
  • Blåfugle opdrætter i Europa fra februar eller marts. I denne tid høres allerede den ekstremt melodiøse og omfattende sang af mændene.
  • Rederne er bygget højt oppe i træerne eller godt skjult i hække og krat.
  • Per sæson op til slutningen af ​​august udklækkes op til tre æg.
  • Efter en yngleperiode på ca. to uger klekkes kyllingerne ud, der flyves i reden efter yderligere fjorten dage og derefter fodres i nogen tid af forældrene med mad.
  • Afhængig af arten er forventet levetid for choken mellem fem og ti år.
  • Mange kyllinger og voksne thrushes falder byer for høge, spurvehauks eller skyer, men også martens og katte.