Generelt

Flagermus - Ønsket plakat


Portræt

navn: Bat
Latin navn: Microchiroptera
klasse: Pattedyr
størrelse: op til 12 cm
vægt: 5 - 200 g (afhængigt af art)
alder: 5 - 25 år
udseende: sorte vinger, pels mest lysere
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: Insectivore (insectivore)
mad: Frugt, insekter, bipollen
spredning: over hele verden
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: i nærheden af ​​skoven
naturlige fjender: Ræve, kat, ugle, marten
seksuel modenhed: fra det andet leveår
parringssæsonen: August til oktober
drægtighed: 50 - 65 dage
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: kolonidannelse
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om flagermus

  • Flagermusene beskriver en gruppe pattedyr og tælles som frugt flagermus til familien af ​​flagermus.
  • Flagermusen betragtes som det eneste kendte pattedyr, der kan flyve og er det eneste flyvende hvirveldyr udover fuglene.
  • Flagermus findes på alle kontinenter undtagen polare områder, fjerntliggende øer og Antarktis. På verdensplan findes der ca. 780 arter, der er opdelt i flere undergrupper. I Centraleuropa er omkring tredive af flagermus oprindelige.
  • Flagermus foretrækker varme regioner og findes primært i fjerne, uberørte levesteder. I løbet af sommeren ser de efter gemmested i søjler, vægbeklædning eller loftsrum i rolige bygninger som kirker eller lader om dagen. I dvale trækker de sig tilbage i huler, hule træer eller forladte tunneler.
  • I modsætning til fugle har flagermus ingen vinger i ægte forstand, men udvidede fingerben, som er forbundet med en stram flyvehud. Disse pattedyrs krop er fremragende til at flyve, men flagermus er helt ude af stand til at bevæge sig eller sidde på nogen anden måde. Hvis en flagermus ønsker at hvile, skal den klamre sig fast på en gren eller en niche og hænge med hovedet nede.
  • Flagermus er altetende rovdyr, der hovedsageligt lever af en række forskellige insekter, men også af frugter, blomsternektar og pollen. Deres image som blodsugende vampyrer mødes af kun få arter af flagermus, der er hjemmehørende i Sydamerika, hvor blod fra pattedyr, firben og fugle som madkilde tjener.
  • Da flagermus som nattedyr næppe kan se deres bytte, er de udstyret med et meget specifikt detektionssystem. Gennem dette kan de opfatte signaler som et ekko af deres lyde, hvilket indikerer, at der er byttedyr i deres bane. De fanger insekter ved hjælp af deres flyvehud og fanger sjældent deres mund. De lyde, der fører til deres offer, er ikke synlige for det menneskelige øre ved at være inden for ultralydfrekvensområdet.
  • Europæiske flagermus parrer sig umiddelbart inden dvaletilstand begynder. Om foråret modnes æggecellerne til kvinden og befrugtes af den genaktiverede sædcelle, der overlevede vinteren i deres krop. Efter en drægtighedsperiode på gennemsnitligt to måneder føder hunnerne normalt kun en baby.
  • Gravide hunner og nye mødre danner kolonier i foråret og deler fælles kvarterer, hvor de unge er født og opdrættet. Efter nogle få måneder kan afkommet jage uafhængigt uden støtte fra moderen.
  • Naturlige rovdyr af europæiske flagermus er katte, ugler og martens. Ødelæggelsen af ​​deres naturlige habitat af mennesker udgør imidlertid den største fare for deres eksistens.