Oplysninger

Gazelle - Ønsket plakat


Portræt

navn: Gazelle
Latin navn: Gazella
klasse: Pattedyr
størrelse: 100 - 150 cm
vægt: 35 - 70 kg
alder: 7 - 12 år
udseende: brun pels, hvid mavebund
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Græs
spredning: Afrika, Asien
oprindelig oprindelse: Afrika
Sleep-vågne rytme: aktiv dag eller nat (afhængigt af art)
levested: Steppe, halvørken
naturlige fjender: Løve, hyene, ulv
seksuel modenhed: omkring det andet leveår
parringssæsonen: ?
drægtighed6 måneder
kuldstørrelse: 1 - 2 killinger
social adfærd: Hjordyr
Fra udryddelse: Nej (afhængigt af arten)
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om Gazellen

  • Gazeller er afrikanske og asiatiske-baserede horndyr, der tilhører drøvtyggersfamilien og er opdelt i femten arter afhængigt af deres udbredelsesområde. I gruppen af ​​gazeller skelnes tre slægter med Gazella, Eudorcas og Nanger.
  • Gazeller er hjemmehørende i Vest- og Nordafrika, den arabiske halvø, den nære øst- og centralasien og Indien og findes i åbne landskaber som sandede ørkener, græsarealer, tørre stepper, klipperørn, træ-savanner og golde bjerglandskaber.
  • Gazeller når omtrent på hjortestørrelse og har en slank fysik med petite og lange ben og trekantede hove. Hornene forekommer i rillet og let snoet form, med hannerne markant mere udtalt end kvindernes. Alle arter har den brunlige pels, den hvide mave og den hvide rumpe til fælles.
  • Gazellernes øjne er iøjnefaldende store, let fremspringende og giver dyrene mulighed for at undersøge store landskaber i store afstande. Hendes hørelse og lugtesans er også fremragende.
  • Gazeller er overvejende daglige planteetere og er i en konstant søgning efter vand og madkilder i lang tid efter sæsonbestemte vandringer. I løbet af de lange rejser går de enkelte grupper sammen til besætninger på op til flere tusinde dyr. Med regntiden opløses disse enorme besætninger igen i mindre foreninger, der er underlagt en streng marginal orden. De kan dannes fra blandede grupper eller består kun af hunner eller hanner. Nogle gazeller lever også som ensomme.
  • Gazellerne kommunikerer med hinanden ved at satse på deres korte hale.
  • I parringssæsonen besætter mænd normalt deres eget territorium, som de forsvarer mod konkurrenter. Hendes skarpe lyde producerer hende med blæsningen af ​​næsen. De kan høres som snorts og bleats, ofte som menneskelige snorke lyde.
  • Gazeller er ekstremt robuste dyr, perfekt tilpasset deres ekstreme vejrforhold i deres levesteder. I varme ørkenområder er de de eneste dyr, der bevæger sig frit under middagsvarmen, mens andre arter er fuldstændig ufølsomme over for frost.
  • Afhængigt af arten og levestederne har gazeller forskellige rovdyr som hyener, ulve og sjakaler samt løver, geparder og leoparder. Sjældent er unge gazeller også fanget af ørne.
  • Undslipper fra en angriber bevæger gazellerne sig fremad i høj hastighed og med det karakteristiske hoppspring, løftes af jorden samtidig med alle fire ben.
  • På grund af den intense jagt på deres pels er mange gaseller klassificeret som truede arter. Dette gælder først og fremmest for gazellerne, der er hjemmehørende i Afrika og Asien. I Arabien tilbydes derimod disse dyr af mænd for deres yndefulde udseende.