Generelt

The Harpy - Ønsket plakat


Portræt

navn: Harpy
Latin navn: Harpia harpyja
klasse: Fugle
størrelse: 85 - 100 cm
vægt: op til 10 kg
alder: 20 - 40 år
udseende: mørkegrå til sort fjerdragt, hvid fjerdragt på maven
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: små pattedyr og fugle
spredning: Mellemamerika, Sydamerika
oprindelig oprindelse:
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Regnskov
naturlige fjender: /
seksuel modenhed: omkring fem år
parringssæsonen: ?
avl sæson: 55 dage
kobling størrelse: 1 - 3 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om harpien

  • Harpien beskriver en af ​​verdens største og mest kraftfulde rovfugle.
  • Det er hjemmehørende i store dele af Central- og Sydamerika, hvor det beboer subtropiske og tropiske regnskove.
  • Denne kraftfulde rovfugl når en højde på op til 100 centimeter og et vingespænde på over to og en halv meter. Han kan veje op til ti kg, hunnerne er væsentligt større og tungere end hannerne. Denne unikke seksuelle dimorfisme er typisk for rovfugle.
  • Fjerdragten er sort eller mørkegrå på ryggen, på vingerne og på brystet, mens maven normalt er ren hvid, forekommer benene hvide med sorte vandrette striber.
  • Det mest slående træk ved harpien er dets brede, kronlignende fjerhoved af lysegrå fjerfjeder, der rejser sig, når den er begejstret og får en toformet form. Når harpien er afslappet, ligger håret fladt på bagsiden af ​​hovedet og kan ikke genkendes.
  • Harpies har usædvanligt stærke ben og tæer og op til syv centimeter lange kløer. Disse tjener fuglene til at transportere selv meget tunge byttedyr. Kvindelige harpier kan bære en vægt på op til fire kg over lange afstande.
  • Harpier lever af forskellige hvirveldyr, som de hovedsageligt fanger på træerne og mere sjældent på bunden af ​​regnskoven. Dens jagtområder dækker over hundrede kvadratkilometer.
  • Især jager de forskellige aber, possums, coatis, agoutis eller store fugle såsom papegøjer. Af og til fanger harpien også en leguan eller en slange. Den vigtigste fødekilde fremstiller imidlertid forskellige typer dovendyr, som observationer viste. Forskere har mistanke om, at dovendyrene er let bytte for harperne tidligt om morgenen, når de varmer sig fra solen i de høje trætoppe efter den kolde nat.
  • Harpys lidt uforholdsmæssige fysik med sine brede vinger og uforholdsmæssigt lange hale gør det muligt for hende at manøvrere sig i træernes tætte løv og dreje pludseligt, når hun jager.
  • Harpies lever som daglige ensomme, der kun mødes i parringssæsonen på conspecifics.
  • Kvinder og mænd sørger for koblingen sammen. Efter en relativt lang avlssæson på otte uger klækker den første kylling ud i et reden højt oppe i mahognietræerne, hvorpå forældrene ikke længere er opmærksomme på alle de andre æg i myren. Det eneste unge dyr forbliver i eyrien i ca. seks måneder og forsynes derefter med fødevarer af forældrene i endnu en til to måneder.
  • Harpen er på listen over truede arter, fordi deres levesteder ødelægges kontinuerligt af rensning af regnskove for græsarealer, bosættelser og plantager.
  • Da harpierne altid rejser kun en kylling, kan bestanden kun komme langsomt tilbage i løbet af intensiv dyrevelfærdsindsats.