Generelt

Sovesalen - Ønsket plakat


Portræt

navn: Dormouse
Latin navn: Muscardinus avellanarius
klasse: Pattedyr
størrelse: ca. 8 cm
vægt: 20 - 35 g
alder: 2 - 5 år
udseende: gullig, sandet eller rødbrun pels
Seksuel dimorphism:
Ernæring typen: Omnivore (omnivor)
mad: Bær, insektlarver, hasselnødder, snegle
spredning: Europa
oprindelig oprindelse:
Sleep-vågne rytme: skumring og natlig
levested: Blandet skove
naturlige fjender: Fox, marten, hawk, ermine, eagle ugle, tawny ugle
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: to gange om året
drægtighed: 24 - 30 dage
kuldstørrelse: 2 - 6 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om kollegiet

  • Sovesalen eller Muscardinus avellanarius beskriver en gnaver, der regnes blandt søvnmusene.
  • Det er udbredt i hele Europa, hvor det hovedsageligt findes i blandede skove og landskaber med hasselbuske.
  • I nogle nordeuropæiske lande, herunder Det Forenede Kongerige og dele af Tyskland og Skandinavien, betragtes det nu som en sjælden og beskyttet art, da deres levesteder i stigende grad ødelægges.
  • Sovesalen er natlig og trækker sig tilbage i løbet af dagen i en Kobel, en lille kugleformet, bygget af blade og græs, hekker tilbage. Ofte er et skjulested en forladt træhule eller en redeboks.
  • Når natten falder, søger hun mad. Den nærer sig - som navnet allerede antyder - af hasselnødder, foragter sig ikke som altetende, men også bær og frø, knopper, insekter, hvirvelløse dyr og fugleæg.
  • Hun er af delikat statur og måler med den lange hale bare fjorten centimeter.
  • Med sin lille kropsstørrelse og en maksimal vægt på 35 gram regnes hybelhuset som den mindste repræsentant for ryggen.
  • Dens tætte og bløde frakke er skinnende og vises i en gullig eller lys rødbrun tone. På ventral side og bryst viser en meget lysere, ofte ren hvid plet.
  • Sovesalen er en fremragende klatrer, der tilbringer det meste af sit liv i træerne. Deres territorium markerer kollegiet med kirteludskillelser og urin.
  • Den kolde sæson fra oktober til april tilbringer ikke haremusen i sin Kobel, men i en Erdhöhle, hvor hun holder i dvaletilstand.
  • Mange sovende mus fanges af rovfugle, ræve og martens, og under deres dvaletid er de en velkommen kilde til mad til vildsvin, som de sporer i deres huler.
  • I den tidlige sommer føder kvinden op til seks unge, der tilbringer to måneder i plejen af ​​deres mor. Der er ofte et andet kuld om sensommeren.
  • Sovesalens forventede levetid er højst fem år.