I detaljer

Lærken - Ønsket plakat


Portræt

navn: Lark
Andre navne: Lions tiger
Latin navn: Alaudidae
klasse: Fugle
størrelse: 14 - 19 cm
vægt: ?
alder: 4 - 10 år
udseende: afhængigt af arten
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Insectivore (insectivore) / korn eater (granivor)
mad: Biller, ormer, edderkopper, frø
spredning: Europa, Asien og Afrika
oprindelig oprindelse: sandsynligvis Afrika
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: helst åbne landskaber
naturlige fjender: Ræve, krager, høge, spurvehauk
seksuel modenhed: omkring to år
parringssæsonen: April - juni
avl sæson: 10 - 14 dage
kuldstørrelse: 2 - 6 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om lerken

  • Lærerne eller Alaudidae beskriver en mere end nitti-artsfamilie inden for sangfuglene, der anses for at være den passerine fugl.
  • Lemmer er udbredt i Europa, Asien og Afrika, hvor meget af arten er hjemmehørende i Afrika.
  • Alle larver er det kamuflasjefarvede fjerdragt og deres særegenhed, i flyvningen tydeligt hørbar trilern og kvitterer sammen.
  • Kun lejlighedsvis synger larverne, når de sidder på jorden eller i et venteplads.
  • Afhængigt af arten er larverne så store som finker eller starlinger, har relativt store vinger, en rund krop og en spids næb.
  • Larver er overvejende på jorden og kan findes i åbne landskaber som enge, dyrket jord, græsarealer og grusgrove.
  • Det flekkede og stribede fjerdragt i forskellige brune nuancer gør det vanskeligt at skelne mellem de forskellige typer larver.
  • I Centraleuropa betragtes skylark eller Alauda arvensis som den mest udbredte art.
  • Hun er cirka 18 tommer høj, hendes fjerdragt er lysebrun og prikket med sorte striber.
  • Hannerne er betydeligt større og tungere end hunnerne.
  • På jorden bevæger skylark sig i krøllet kropsholdning.
  • Hvis hanen synger i luften, kan den forblive næsten bevægelig med de svirrede flyvefjedre og lette vingeslag i flere minutter.
  • Skylark er hjemmehørende i næsten hele det østlige og nordlige Europa såvel som i Sibirien og Asien til Japan.
  • Som deltager tilbringer hun de kolde vintermåneder i Middelhavet og Nordafrika. I milde vintre forbliver de dog i deres hjemland.
  • På trods af et dramatisk fald i antallet af befolkninger på grund af ødelæggelse af levesteder ses skylarks og andre arter af larver stadig ofte. Problemet er intensiveringen af ​​landbruget, der mindsker udbuddet af redningsmuligheder.
  • Larke lever af edderkopper, regnorme og insekter om foråret og sommeren, og vegetarer på frø, frøplanter og blade om vinteren.
  • De fleste larker går sammen til monogame sæsoner, men mange par befinder sig efter vinteren igen.
  • I april lægger hunnen i et jordtrug mellem to og seks æg, hvorfra kyllingerne klækker ud allerede efter to uger.
  • Skylarks klækkes ofte to eller tre koblinger pr. Sæson. De unge fugle er selvstændige efter kun en måned.
  • Hvis larver ikke falder efter ræve, krægefugle, katte og andre rovdyr, kan de leve til ti år gamle.