Generelt

The Nightingale - Ønsket plakat


Portræt

navn: Nightingale
Latin navn: Luscinia megarhynchos
klasse: Fugle
størrelse: 12 - 15 cm
vægt: 25-30 g
alder: 4 - 8 år
udseende: brunlig fjerdragt
Seksuel dimorphism: Nej
Ernæring typen: overvejende insektiver (insektiv)
mad: Insekter, bær, edderkopper
spredning: Australien, Asien, Europa, Afrika (dvaletilstand)
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: skumring aktiv
levested: Skove
naturlige fjender: Rovfugle
seksuel modenhed: med det andet leveår
parringssæsonen: April - maj
avl sæson: ca. 14 dage
kobling størrelse: 3 - 6 æg
social adfærd: Swarm dyr
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om nattergalen

  • Nattergalen eller Luscinia megarhynchos beskriver en sangfugl, der hører til gruppen af ​​passagerfugle.
  • Som en trækfugl tilbringer nattergalten den varme sæson på sine foretrukne yngleområder, der strækker sig over næsten alle europæiske lande til Sibirien og Mellemøsten. Om efteråret forlader disse fugle deres hjemland for at tilbringe vinteren i de tropiske zoner i Afrika. Gennem naturalisering findes nattergalen også i Australien i dag.
  • Den lever overvejende i alluviale skove med buske tæt vegeteret landskab, skovkanter og vådområder i lavlandet og er næppe at finde i store højder af de midterste eller høje bjerge. Nattergalen kan lide at bo i offentlige parker, i haver og på kirkegårde. Habitater med nærliggende vandkilder er også populære attraktioner.
  • Imidlertid er det forskudt fra mange byer på grund af de for rene og tyndt beplantede haver og parker, fordi nattergalen har brug for tyk krat, hvor den finder tilstrækkelige skjulesteder og beskyttede ynglepladser i undervæksten.
  • Nightingale er kendt for sin usædvanligt melodiøse, opdelt i adskillige strofer sang af mændene, der lyder både i løbet af dagen og natten.
  • Men denne fugl er meget imponerende i udseende. Fjerdragten forekommer i forskellige rødgule brune nuancer, hvorved der ikke er nogen forskel mellem mænd og hunner. Maven er meget lysere og farvet i en gråbrun.
  • Nattergalen når en kropslængde på ca. 15 centimeter og en maksimal vægt på 30 gram, hvilket gør den til omtrent størrelsen på en husmus.
  • Unge fugle ligner robins på grund af deres fjerdragt, men deres størrelse gør dem lette at skelne.
  • I begyndelsen af ​​april vender aftenmarkerne gradvist hjem fra deres vinterkvarter og begynder at bygge reder, der er plantet lige over jorden i det tætte løv af buske og buske.
  • Opbevaring af højst seks olivenbrune æg finder sted i maj. Kyllingerne klækker ud efter to uger og forlader reden efter yderligere elleve til tolv dage, men bliver fodret af deres forældre i yderligere to uger.
  • Natterrasser lever primært af insekter og deres larver, men også på edderkopper og orme. Om sensommeren og efteråret er frugter og bær også vigtige fødekilder til nattergalen.
  • Gennem skovrydning og naturpleje af haver og parker decimeres mange vigtige yngleområder i nattergalen. Ikke desto mindre estimeres den europæiske bestand til flere millioner avlspar.