Andre

The Seal - Ønsket plakat


Portræt

navn: Segl
Andre navne: Pinniped
Latin navn: Pinnipedia
klasse: Pattedyr
størrelse: 1 - 6 m
vægt: op til 3800 kg
alder: 25 - 40 år
udseende: grålig hud
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Fisk, krebs, pingvin
spredning: Arktisk, Antarktis
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: Kystområder
naturlige fjender: Isbjørn, haj, hval
seksuel modenhed: ca. 4 - 5 år
parringssæsonen: Marts - april
drægtighed: 10 - 14 måneder
kuldstørrelse: 1 cub
social adfærd: grupperet
Fra udryddelse: Ja
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om sælen

  • Sæler er navnet på en gruppe på ca. 30 pattedyrarter, der primært har boet i vandet.
  • De findes hovedsageligt i polære og subpolare områder rundt om i verden, nogle arter er også i tempererede zoner. Sælerne er perfekt tilpasset et liv i disse barske vejrforhold og iskolde vand.
  • Inden for gruppen af ​​sæler sondres der mellem øreseglerne, hundens sæler og de enorme hvalrosser, der er op til seks meter lange. De mindste eksemplarer er dog kun lidt over en meter lange. I mange arter er hannerne mange gange større end hunnerne.
  • Allen forsegler den torpedoformede krop med den korte hale, den tykke hals og den næppe indstillede kranium og de fire finner.
  • Alle sæler er havdyr og tilbringer meget af deres liv i vandet. Da de er nødt til at vende tilbage til land for at parre og hæve de unge, forbliver sæler altid i kystfarvande.
  • Selvom sælerne er forsvundet, har dyrene stadig et fremragende øre. I vandet drager de også fordel af de store og let fremspringende øjne, som de kan se over lange afstande.
  • Som kødædende rovdyr lever sæler primært af fisk, krebsdyr, snegle, blæksprutte, krill, mindre sæler og pingviner. Deres byttedyr sporer sæler under vand over lange afstande ved at mærke ændringer i strømmen gennem deres yderst følsomme snørre.
  • Det flere centimeter tykke lag fedt under huden gør det muligt for sælerne at udholde lave temperaturer i vandet og på land og overleve længere perioder med fødevaremangel uden problemer.
  • Sæler indånder over lungerne og er derfor nødt til at svømme til vandoverfladen med regelmæssige intervaller. Du kan dog komme uden at trække vejret i op til to timer og dykke i dybder over tusind meter.
  • Sæler er meget sociale dyr, der for det meste lever i store kolonier med tusinder af prøver. Især i parringssæsonen og til opdræt af unge befinder hunnerne sig i store, domineret af dominerende mandlige haremsbindinger på kysterne.
  • Drengene fødes med en tyk og blød pels for at beskytte dem mod kulde, som de gradvis mister med alderen. Da pelsen af ​​de unge sæler i fortiden var meget efterspurgt, kom det fra det 19. århundrede til grusom massedrækning, der kun kunne bringes for få år siden langsomt under kontrol. På trods af strenge importforbud på sælskind i mange lande, herunder EU, dræbes hundreder af tusinder af dyr stadig brutalt hvert år, og deres skind omdannes til luksusvarer.
  • Mennesker er langt den mest alvorlige trussel mod sæler, derudover er sæler ofre for rovdyr som hajer, spekkhuggere, isbjørne og større sælarter som leopardsæler.
  • Afhængig af arten har disse havpattedyr i naturen en forventet levealder på tredive til højst fyrre år.