Generelt

The Snowy Owl - Ønsket plakat


Portræt

navnBilleder: Snowy Owl
Latin navn: Bubo scandiacus
klasse: Fugle
størrelse: 50 - 70 cm
vægt: 1,5 - 3 kg
alder: 8 - 15 år
udseende: hvid fjerdragt med brune pletter
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Lemming, mus, bunny
spredning: Rusland, Canada, Alaska, Grønland
oprindelig oprindelse: ukendt
Sleep-vågne rytme: dagslys og skumring aktiv
levested: Tundra
naturlige fjender: Arktisk ræv
seksuel modenhed: omkring tre år gammel
parringssæsonen: ?
avl sæson: cirka 30 dage
kobling størrelse: 3 - 10 æg
social adfærd: Familieforening
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om den sneklædte ugle

  • Snowy Owl eller Bubo scandiacus beskriver en art inden for de faktiske ugler og er tæt knyttet til ørnuglen.
  • Det når kropsstørrelser på op til 70 centimeter og bringer en vægt på op til to og et halvt kg på vægten, hunnerne er betydeligt større og tungere end hannerne.
  • Der er også klare forskelle i udseende mellem kønnene. Hannerne har en næsten ren hvid fjerdragt, at hunnerne er hvide og dækket med mørke pletter, vandrette striber eller bånd.
  • Den sneklædte ugle har en sort næb dækket med fine hvide fjer, gyldengule øjne og tæt fjedrede fødder. Disse forhindrer at de synker ned i sneen og tjener som varmeisolering.
  • Ligesom ørnuglen har den sneklædte ugle fjedrende ører, der er karakteristiske for alle ugler, men disse er svage og næppe synlige.
  • Den snedækkede ugle er hjemmehørende i den arktiske tundra i Alaska samt Island, Finland, Skandinavien og det nordlige Rusland.
  • Hvis fødevareforsyningen er for lav, vandrer den ofte til sydligere regioner og findes også i sådanne år i Tyskland og Holland.
  • Den arktiske vinter kan let overleve den sneklædte ugle, da den er den eneste repræsentant for ugler, der har evnen til at opbevare op til 800 gram fedt i kroppen i sommermånederne.
  • Den vigtigste mad består af lemminger, pattedyr, der hører til volerne. Den sneklædte ugle fanger også andre små pattedyr, såsom mus eller kaniner, samt vandfugle og rødt.
  • Hendes bytte jager den sneklædte ugle altid i åben jord som hede og hede, efter at hun har set den fra en lav Ansitzwarte.
  • Hvis den sneklædte ugle går glip af sit bytte under flyvning, vil den lande på jorden og fange sit bytte i løb.
  • I tilfælde af madmangel forsøger hun også at stjæle små bytte deres bytte eller går i gang med at søge efter ellinde.
  • Når man vandrer snedækkede ugler mod syd, kan de ofte opdages i nærheden af ​​marker og marker.
  • Sneklædte ugler går sammen til sæsonhøjder, skønt polygami også observeres.
  • De avler på jorden, hvor de graver en hule på et beskyttet og tørt sted.
  • Avlssæsonen og antallet af æg afhænger af fødevareforsyningen, dvs. især af forekomsten af ​​lemminger.
  • Æggene inkuberes i højst 34 dage. De unge fugle forlader redet senest tre uger, men får derefter mad af forældrene i yderligere fem uger, før de begynder at jage uafhængigt.
  • Levetiden for den sneklædte ugle i naturen er omkring otte, mere sjældent op til femten år. I fangenskab kan snedækkede ugler nå en levetid på op til 30 år.
  • Som et resultat af den globale opvarmning er lagertallet faldende støt, især i Skandinavien.