Generelt

Den vilde kat - Ønsket plakat


Portræt

navn: Vildkat
Latin navn: Felis silvestris
klasse: Pattedyr
størrelse: 70 - 90 cm
vægt: 4 - 5 kg
alder: 6 - 10 år
udseende: Frakkefarve afhænger af de respektive underarter
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Kødædende
mad: Mus, brun rotte, små amfibier
spredning: Europa, Asien, Afrika
oprindelig oprindelse: Afrika (Falzkatze)
Sleep-vågne rytme: dagligt
levested: naturlige skove
naturlige fjender: Håk, guldørn, gaupe, ulv
seksuel modenhed: mod slutningen af ​​det første leveår
parringssæsonen: Januar - marts
drægtighed: 60 - 70 dage
kuldstørrelse: 2 - 5 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessante fakta om vildkatten

  • Den vilde kat eller Felis silvestris beskriver en rovdyrart, der hører til de små katte, der ligner meget huskatten, men kun er fjernt beslægtet med den.
  • Inden for de vilde katte skelnes der mellem flere underarter.
  • Vildkatten er hjemmehørende i Europa såvel som i store dele af Asien, Afrika og Indien.
  • Den europæiske vildkat var oprindeligt hjemmehørende i alle europæiske lande, men bestande er faldet kraftigt på grund af intens jagt og ødelæggelse af deres levesteder. I dag findes vildkatte igen i Skotland, på Balkan, Italien, Frankrig, Belgien, den iberiske halvø og endda Tyskland.
  • Vildkatten indeholder primært tæt og velstruktureret, naturlig og rolig skov med en stor bestand af gamle træer.
  • Da vilde katte er meget genert dyr, kan de sjældent observeres.
  • Hvis de ikke jager, trækker de sig tilbage til deres skjulesteder, som de finder i forladte ræve- og tagkonstruktioner og træhuller.
  • Den vilde kat ligner meget den gråbrun-mønstrede huskat, men dens frakke forekommer ikke så rig kontrast, men snarere utydelig til at blive udvasket.
  • I modsætning til huskatten har den vilde kat en meget buskere og kortere hale, den mørkestribede og ser sløv ud i slutningen. Halespidsen er altid mørk farvet.
  • Den vilde kat adskiller sig også fra den dominerede art i sin fysik, fordi den er af en ret squat og stærk statur.
  • Kattene bringer en vægt på op til fem kg på skalaerne, kattene er lidt lettere.
  • I Centraleuropa livnærer den vilde kat sig hovedsageligt af mus. Afhængigt af underarten og levestedet, er selv små fugle, kaniner, padder, insekter og firben vigtige fødevarekilder. Kun i tider med behov spiser vildkatten carrion også.
  • Som en ensom vandrer hun på et område, der kan dække et område på op til ti kvadratkilometer.
  • Efter parring, der finder sted senest i marts, og en drægtighedsperiode på op til halvfjerds dage, føder kvinden tre eller fire, sjældent endda seks killinger. De forlader plejen af ​​deres mor i en alder af et halvt år.
  • Den vilde kattes levealder er højst ti år. Dyr, der lever i menneskelig pleje, kan blive som femten år gamle huskatte. Dette er dog ekstremt sjældent, fordi den vilde kat undgår mennesker og betragtes som meget vanskelig at temme.