Oplysninger

Gerbil - Ønsket plakat


Portræt

navn: Gerbil
Andre navne: Mongolsk gerbil, Gerbil
Latin navn: Meriones unguiculatus
klasse: Pattedyr
størrelse: 10 - 12 cm
vægt: 80 - 120 g
alder: 3 - 4 år
udseende: lysebrun pels, hvid bukhinde
Seksuel dimorphism: Ja
Ernæring typen: Herbivore (herbivor)
mad: Blade, rødder, græs
spredning: Asien
oprindelig oprindelse: Asien
Sleep-vågne rytme: natlig
levested: Halvørken, ørken, steppe
naturlige fjender: Buzzard, ræv, ørnugle, veasel, ulv, jordekorn
seksuel modenhed: omkring den tredje måned i livet
parringssæsonen: Februar - august
drægtighed: 21 - 28 dage
kuldstørrelse: 4 - 12 unger
social adfærd: Enlige
Fra udryddelse: Nej
Yderligere profiler af dyr kan findes i encyklopædi.

Interessant om gerbilen

  • Gerbil eller Meriones unguiculatus beskriver en gnavereart, der hovedsageligt er hjemmehørende i Mongoliet, men også i Kina, Sibirien og Manchuria.
  • Gerbil skylder sit navn til den mongolske gerbil.
  • Det almindelige navn gerbil stammer fra det faktum, at disse gnavere koloniserer semi-ørkener og ørkener samt stepper og græsarealer.
  • Gerbilen er tæt knyttet til voleurs og hamstere.
  • Det minder om mus i sit udseende, når kropslængder på 10 til 12 centimeter og har en lige lang hale.
  • Afhængigt af køn, vejer gerbils 100 til 120 gram, hvor mændene er lidt tungere end hunnerne.
  • Mens forbenene hovedsageligt bruges til at grave, spise og pleje, er de ekstremt kraftfulde bygget og lange bagben designet til hurtig racing.
  • Gerbils bløde pels vises i en lys nuance af brun og er farvet hvid på mavesiden.
  • Slående er den store mørke med lange øjenvipper foret øjne og små ører.
  • Gerbilen er perfekt tilpasset de ekstreme klimatiske forhold i hendes hjemland. Det tåler tørre og kolde vintre samt tørre og meget varme somre. Fugtighed er derimod dårligt for dem.
  • Gerbils forbliver for det meste godt beskyttet i græsset og bygger i små hauger deres bygninger, der består af flere, forbundet med korridorer huler.
  • Som rene planteetere lever de af korn, frø, rødder, blade og urter.
  • De bor i kolonier, der består af flere familier. Efter en drægtighedsperiode på en måned føder hunnerne i gennemsnit seks nøgne og blinde unger, som begge forældre passer på.
  • Gerbilens maksimale levealder er omkring tre til fire år, hvor mange dyr byttes på rovdyr såsom vinger, ørnugler, ulve, ræve og rovfugle.